Piquet v Praze: Že by další slavné jméno v Charouzově stáji?




Asi neexistuje motoristický fanoušek, který by neznal příjmení Piquet. Přijde vám to podivné a říkáte si, že trojnásobný mistr světa formule 1 už přeci dávno nejezdí? Máte pravdu, v hotelu Ambassador Zlatá Husa se ubytoval jeho mladší syn Pedro. Syn mistra světa Nelsona Piqueta teď dorazil do Prahy, aby zde jednal se stájí Sauber Junior Team by Charouz o smlouvě na příští sezónu FIA Formule 2.

Příjmení Piquet je ve světě formulí dobře známe. Aby také ne, tři tituly mistra světa se rozhodně počítají. Tradice velkého mistra je, zdá se, zachována. Jeho syn Nelson to dotáhl až do formule 1, když byl v angažmá u Renaultu. Nyní váli ve Formuli E. Rodinný prapor drží i jedenadvacetiletý Pedro Piquet. Už dokázal vyhrát brazilský šampionát F3 (2014 a 2015), poslední dvě sezóny hájil barvy stáje Trident GP3 Series (celkově 5.), resp. FIA F3 Championship (celkově 6.). 

Další postupný krůček do F1 se tedy dal očekávat. Věříme, že Pedro ho oficiálně udělá v Praze, a opravdu podepíše smlouvu se Sauber Junior Team by Charouz a příští rok tak pojede šampionát Formule 2. „Věříme, že Pedro jednou bude velkým závodníkem stejně, jako jeho otec. Určitě bychom proto byli rádi, kdyby za nás startoval. Ale zatím to jsou jen spekulace,“ říká majitel stáje Antonín Charouz. Podle našich informací bydlí Pedro na české Champs Élysées v jednom z nejlepších tuzemských hotelů Ambassador Zlatá Husa, který je samozřejmě hodný takto slavného jména.

Foto: Facebook a Hotel Ambassador Zlatá Husa

Fotogalerie