Hasičem roku 2017 se stal Pavel Andráško




Hasičem roku se stal pětadvacetiletý fešák Pavel Andráško, kterému se hasičina stala povoláním. Je opravdu takovým mužem, kterého známe z katastrofických filmů, kde hasiči zachraňují oběti z hořících výškových budov, má za sebou desítky požárních zásahů.

Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017 se stala sedmnáctiletá dobrovolná hasička Nikola Kumpanová. Tahle kráska ze slovenské Petrovej Vsi s dokonalými mírami sní o kariéře modelky, a to oprávněně. Oběma pravděpodobně přineslo štěstí i jejich číslo 1, které je provázelo celou soutěž. 

Nejkrásnější Hasička, slovenská kráska Nikola Kumpanová je 170 centimetrů vysoká, studuje Obchodní akademii v Senici  na Slovensku, jedenáct let tancuje v taneční skupině Endy a jejím snem je pracovat jako modelka. Věří, že díky soutěži krásy, která se konala v pražském Top hotelu, dostane příležitost. „Je to vůbec poprvé, co jsem šla po přehlídkovém mole a musím přiznat, že jsem měla velkou trému. Pár focení za sebou mám, ale nic velkého profesionálního. Moc bych si přála se v modelingu více uplatnit," prozradila Nikola. Hasičskému sportu se věnuje několik let.  „Jsem dobrovolná hasička, běhám pravý proud za sbor dobrovolných hasičů Letničie, jezdíme na soutěže a to mě hrozně baví. Už jako devítiletá jsem chodila na tréninky za Plamen v Petrovej Vsi. Je to úžasný adrenalin, moc mě baví trávit čas s našimi hasičkami," dodala Nikola, která u poroty zabodovala jednoznačně i přes svoji indispozici. Bojovala s horečkou a během finále měla teplotu přes 38 °C. 

Nikola je víc jak rok zadaná a zamilovaná do svého trenéra v hasičském sboru. Naopak dámy mají šance u nového Hasiče roku Pavla Andráška. „Přítelkyni nemám, uvidíme, co se teď stane. Snad se těch zpráv neleknu," prozradil vítěz soutěže Hasič roku. Stejně jako Nikola nemá zkušenosti v modelingu, ale ani na ně nečeká. „Byla to premiéra a pokračovat v tom myslím nebudu. Budu se dál věnovat své práci hasiče," dodal.

Slavnostní večer Miss Hasička ČeskoSlovensko moderovali Libor Bouček a Daniela Písařovicová. Během večera vystoupili Monika Absolonová, Natálie Grossová, La Gioia a Petr Kotvald. V porotě zasedly Eva Perkausová, Nikol Švatnerová, modelka Kateřina Votavová a Miss Face 2016 a čerstvá 5. nejkrásnější žena světa Nikola Uhlířová, která se před pár dny vrátila z 3. největší soutěže světa Miss Grand International.

Soutěž Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku je soutěž, která je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky a hasiče, kteří jsou členy v  některé zastřešující hasičské organizaci, například Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků atd. a to minimálně po dobu 12 měsíců. Soutěží chtějí organizátoři zvýšit povědomí o činnostech SDH v obcích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou hasičskou základnu.


Zdroj foto: Miss Hasička

 

Fotogalerie