Bubeník Tokhi otevřel bubenickou akademii!




Přední český bubeník Tokhi po mnohaletých prosbách svých fanoušků spolu se svojí kapelou Groove Army založil bubenickou akademii. Přihlásit se může každý, koho bubnování zajímá a baví. Omezení nejsou žádná, mohou se přihlásit děti i senioři, podmínkou je pouze schopnost udržet v ruce bicí nástroj.

„Akademii jsme se rozhodli otevřít na základě opakujících se dotazů od lidí. Měli jsme z nich radost, ale zároveň jsme přes naše vytížení nedokázali vyhovět. Chci tomu dát tedy řád, vytvořit něco unikátního, protože my nic neděláme na půl plynu. Když už máme mít školu a pravidelně vyučovat, musí to stát za to,“ popisuje vznik Groove Army Academy samotný Tokhi.

Pravidelné kurzy se budou konat několikrát v týdnu v prostorách taneční školy BDS academy v centru Prahy na Královských Vinohradech. Každou neděli bude probíhat tkz. open class, kam je možné chodit nárazově či pravidelně. „Bubny a tanec jdou spolu ruku v ruce od nepaměti. V Africe třeba bubny, tanec a zpěv vůbec neodlišují, přistupují k tomu jako k celku. Proto se k sobě tyto dvě školy hodí. Jsem rád, že budeme bok po boku s těmi nejlepšími v oboru. BDS je silná značka stejně jako Groove Army,“ popsal Tokhi nové spojení.

Spolupráce s BDS academy vznikla tak, že se Tokhi setkal na akci s ředitelem BDS academy Fero Bodnárem a zkusili improvizovat. Groove Army bubnovala a tanečníci BDS academy do jejich rytmu tančili. „Protože se věnujeme hodně free stylu a tomuto stylu tancování, tak jsme udělali takový hokus pokus, který měl úspěch, rok jsme si to nechali uležet a pak jsme se setkali a řekli jsme si, co kdyby se naše cesty spojily, protože hudba a rytmus jdou ruku v ruce,“ vysvětluje Bodnár.

Na slavnostní zahájení Groove Army Academy dorazila celá řada známých tváří, které bubnování nadchlo stejně jako možnost open class lekcí. „Já mám k bicím a k bubnování velmi kladný vztah, protože jsem na bicí hrála od dvanácti let, až později jsem přešla ke kytaře, abych mohla i zpívat. Skvěle jim to šlape, a když hráli, tak jsem měla husí kůži. Bydlím na Vinohradech, takže jsme domluvení, že budu na nedělní lekce chodit,“ sdělila s nadšením Sabina Křováková, která připravuje nový singl ve spolupráci s Xindlem X.  I pro tanečníka Marka Dědíka, který dorazil netradičně s plnovousem, jsou bubny velmi blízké. Pozadu nezůstává ani druhá česká SuperStar Zbyněk Drda a rozhodl se Tokhiho kurzy navštěvovat. „Už jsem několikrát za život bubnoval, i když třeba klavír je mi bližší. Ale je super, když se člověk naučí i bubny a může se na koncertech na nějakou písničku doprovodit.,“ sdělil zpěvák, který se produkčně podílí na přípravě narozeninového koncertu Aleše Brichty.  

Pro zpěváka Petra Kutheila mají bubny relaxační účinek. „Musím říct, že bubny mají svoje kouzlo, bubnování spojuje lidi a má to takovou zvláštní atmosféru, že to člověka dostane do takového určitého transu, který člověka zbavuje starostí.,“  míní zpěvák, který dokončuje klip k dalšímu singlu. I zpěvačka Nykki, kterou si můžete pamatovat jako frontmenku skupiny 5Angels, se pro bubny nadchla a chce přemluvit kamarádku, aby s ní kurzy navštěvovala. Bubnování si přišel vyzkoušet i Petr Vojnar se svojí novou přítelkyní. Oba obdivovali, jak dokáží bubeníci perfektně koordinovat pohyby. Moderátorka Štěpánka Duchková přivedla svoje syny, kteří se v bubnování evidentně našli, a tak maminka zvažuje jejich přihlášení do Tokhiho kurzu.

Fotogalerie