Díky nižším nákladům na tisk vám zůstane více peněz ve vaší kapse




Jistě dobře víte, že do tiskáren patří náplně. Může se jednat buď o tonery nebo cartridge, a to v závislosti na tom, zda používáte laserovou nebo inkoustovou tiskárnu. Při vysokých objemech tisku a při častém tisku, může být docela nezanedbatelným problémem jejich cena. Abyste ušetřili, můžete začít už správným výběrem tiskárny. Pro velké objemy tisku se hodí laserové tiskárny, které na provozu vyjdou přece jen o něco levněji, pokud však potřebujete tisknout třeba fotografie nebo vás zajímá pouze občasný tisk, můžete zvolit také tiskárnu inkoustovou. Výhodou běžných inkoustových tiskáren je zase minimální pořizovací cena.

Možnosti levného tisku

Ať již vlastníte jakýkoliv typ tiskárny, v obou případech můžete ušetřit. Ačkoliv laserové tiskárny vyjdou na provozu levněji, jak jsme zmínili již v úvodu, také zde můžete dospět k úspoře nákladů. Na internetu lze zakoupit levné tonery, které vám poskytnou srovnatelnou kvalitu tisku jako originál. Nevěříte? Zajímejte se o:

- Certifikované alternativní tonery

- Repasované originální tonery

Na trhu existuje obrovské množství výrobců tonerů. Pro vaši tiskárnu nevyrábí toner pouze výrobce dané tiskárny. Rozhodnete-li se zakoupit alternativní toner, určitě se zaměřte na to, zda má výrobek potřebné certifikace. Díky tomu budete mít jistotu kvality tisku. Vhodné je nakupovat také u ověřených prodejců. Můžete jít samozřejmě také cestou repasu, kde však již nekupujete nový produkt.

Levný tisk na inkoustové tiskárně

Nadpis tohoto odstavce by mohl někomu znít jako oxymóron a částečně je to pravda. Inkoustové tiskárny zkrátka nejsou vhodné pro velké objemy tisku. Platí to zejména v případě, kdy se rozhodnete použít originální náplň. Sami si ostatně porovnejte ceny třeba při použití originální cartridge Samsung a jejích alternativ. Dobří prodejci nabízejí obě varianty. Originál se většinou vyplatí zejména při požadavcích na zcela nekompromisní kvalitu a fotografický tisk.