Tokhi & the Groove Army už podruhé završí festivalovou sezonu v Lucerně




Náročná festivalová sezóna pomalu vrcholí, open air akcí je v poslední době opravdu požehnaně a atmosféra na takových akcích se nedá srovnat s atmosférou na koncertě v hale.  To je vlastně důvod, proč se muzikanti na to nabité léto zpravidla těší.

Jinak tomu není ani u bubeníka Tokhiho, který se svou kapelou Groove Army vystupuje na festivalech a městských slavnostech po celé republice. Mnohdy mají i dvě až tři vystoupení za den a to hlavně od pátku do neděle. Kromě klasických bubenických show vystupují již druhou sezónu s ojedinělým hudebním projektem Royal Squad. Tato show, která je plná nejen kvalitní hudby, ale také audiovizuálních prvků, se nedá srovnat s žádným hudebním vystoupením na současné hudební scéně. „Nechceme, aby Royal Squad projekt hrál na úkor klasických show Groove Army. Taky si tak drží takovou exkluzivitu, je to něco výjimečného. Letos nás čekaly parádní akce, jako zahájení lázeňské sezóny v Teplicích, neuvěřitelný JamRock, Paráda Fest, nebo kompletní Přehrady. Následně přijdou ještě další městské slavnosti a veliké openairy,“ shrnul letošní letní program lídr kapely Tokhi.

Royal Squad je výsostným představením toho nejlepšího, co kdy dokázala Groove Army vytvořit. Součástí provedení každého koncertu je působivé intro, masky, nádherné kostýmy a vyladěná scéna. Mimo bubenické smršti na klasické nástroje této kapely se představí i koncertní bicí sada, DJ set, obří gong, nebo barely, které zaplní celou stage. O tom, že tohle se musí opravdu zažít, svědčí i reakce publika. „Lidi, co ten koncert nikdy neviděli, stojí jako v transu a nemůžou se odtrhnout. Ten projev projektu Royal Squad je opravdu v úplně jiném konceptu, než mají klasické kapely, takže pro diváky je to většinou zpestření festivalu a veliký zážitek. Máme z toho radost. Přes rok, pokud Groove Army hraje tuhle show, jsou to většinou uzavřené akce, to je oproti festivalu samozřejmě úplně jiná nálada. V létě si to jdou všichni užít, mají volno, jsou tam kvůli muzice, je to úplně jiné vnímání a jiný kotel,“ popisuje festivalovou atmosféru úspěšný český bubeník.

Pokud jste Tokhi &the Groove Army nezastihli na žádném z festivalů, nemusíte být smutní. Už 14. října proběhne velký koncert v Lucerna Music Baru v Praze. Stejně jako v loňském roce tak kapela uzavře svoji festivalovou sezónu. Vloni byl klub opravu plný a reakce publika až euforické, proto se i na letošní koncert v LMB kapela poctivě připravuje. „Máme připraveno a rozjednáno několik překvapení, která ale zatím nechceme sdělovat. Každopádně se strašně moc těšíme a bude to opět super,“ zve všechny Tokhi.

 Foto: Marek Žídek

Fotogalerie