Pražské SaSaZu přichází na Manifesto Smíchov s novým konceptem asijského Bistra Yazu




Šéfkuchař Ari Munandar, který dříve pracoval ve vyhlášených restauracích SaSaZu, Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu přináší do nového Manifesta na Smíchově nový koncept asijského „street food“ v podání prvotřídní restaurace. Díky jeho kulinářskému umění se ocitnete v chuťovém ráji asijských pouličních stánků a ochutnáte to nejlepší, co mohou kuchyně různých asijských zemí nabídnout.

Jídelní lístek v podání Ari Munandara nabízí něco pro každého. Jako předkrm lze zvolit Gado Gado salát se zeleninou, vajíčkem a tofu nebo balinéský kachní salát s citrónovou trávou a chilli omáčkou. Máte rádi polévky? Pak máte na výběr mezi japonským kuřecím ramenem, tedy vydatným vývarem s nudlemi, polévkou s knedlíčky wonton plněnými krevetami a vepřovým, která je oblíbená v Číně, kachní polévkou s nudlemi nebo malajskou laksou. Laksa je ostrá polévka s chilli papričkami a rýžovými nudlemi, která je populární v Malajsii, Singapuru, Indonésii a jižním Thajsku a která je oblíbená mezi čínskými přistěhovalci na malajském poloostrově.

Šéfkuchař Ari Munandar používá ve smíchovském Manifestu také oblíbený asijský Robata grill. Na grilu se připravují nejrůznější pochoutky jako kuřecí, vepřové nebo krevetové satay, japonské kuřecí Wakadori nebo Ayam Bakar populární v Malajsii a Indonésii. Pokud máte chuť na něco lehčího, jděte do trendového „bowls“, což je miska s rýží a výběrem z hovězího, kuřecího či kachního masa, krevet a zvolit lze také vegetariánskou verzi. Neuvěřitelnou paletu chutí pak nabízí kuřecí, jehněčí nebo vegetariánské curry nebo ostrý hovězí rendang. Toto speciální curry pochází z Indonésie a původní recept je od národa Minangkabaů, kde se podává jako slavnostní pokrm při svatbách nebo oslavách ukončení ramadánu. V nabídce jsou také stálice asijských restaurací thajské nudle Pad Thai, smažené rýžové nudle nebo indonéská smažená rýže Naší Goreng s kuřetem, krevetami a vajíčkem.

Ari Munandar pochází z ostrova Jáva v Indonésii. Po studiích sbíral své první zkušenosti v kuchyních prestižních hotelové sítě Hilton na Bali, v Anglii a Jihoafrické republice. V roce 1997 se v rámci sítě Hilton dostal do Prahy. Kromě hotelu Hilton působil také v prestižním hotelu Mandarin Oriental, kde spolutvořil koncept restaurace Essensia v pozici Executive Chef. Stejnou pozici později zastával také v restauraci Zinc v pražském hotelu Hilton. V roce 2016 se objevil v populární show Master Chef. Od stejného roku je také spojen se značkou SaSaZu. Ari získal za své kuchařské umění mnohá ocenění a restaurace Zinc se pod jeho vedením dostala na seznam doporučených restaurací podle gaultmillau and Michelin guide.

Fotogalerie