Na Hip Hop Kemp dorazí vedle Tech N9ne, Masega nebo Tokena i Freddie Gibbs!




Ačkoliv se brány Hip Hop Kempu otevřou již za deset dní, jeho dramaturgie neustále brousí letošní program jak diamant - do posledního detailu, do dokonalosti a k již tak luxusní soupisce jmen jako Tech N9ne, Masego, Token nebo EarthGang přidává další klenot v podobě Freddieho Gibbse. Pojmu, který je díky sólovým nahrávkám i kolaboračním albům s producentskými mágy jako Madlib nebo The Alchemist hojně skloňován nejen za oceánem.

A to není všechno! Vedle Freddieho Gibbse se na programu nově rozzářila i další jména - českým publikem milovaná nizozemská partička Dope Dod, z vysluněné Kalifornie dorazí s ještě horkým materiálem Cloud 909 zaběhlá dvojka Oktane a Price aka Audio Push a po jedenácti letech se na Kemp vrátí kontroverzní Brother Ali. Slavit se bude i návrat (ztraceného) syna z Detroitu, který si říká Black Milk a Velkou Británii bude letos reprezentovat např. Da Flyy Hooligan, který musí být opravdovým zjevením, když mu na hostovačky kývla taková jména jako Sean Price, Evidence, Westside Gunn & Conway nebo Guilty Simpson. O tom, že ženy v hip hopu jsou možná fyzicky křehké, ale v rapu za mužským osazenstvem rozhodně nezaostávají, se publikum Kempu přesvědčilo už nejednou. A letos tomu nebude jinak. Z Philadelphie totiž dorazí Ivy Sole a z JAR temný drahokam Yugen Blakrok.

Připomeňme ještě dříve ohlášená největší lákadla letošního ročníku, kde si ostřílení matadoři jako Tech N9ne,  Pharoahe Monch, Hocus Pocus, Masta Ace & Marco Polo nebo Mix Master Mike, který byl vyhlášen nejlepším DJem na světě a kromě své domovské formace Beastie Boys doprovázel za gramcema i Metallicu nebo Cypress Hill, budou podávat ruce s čerstvou krví v podobě Masega - fešáka se ságem, Tokena, kterému se přezdívá "nový Eminem", YBN Nahmira - mladíka z Alabamy, který pro megapopularitu singlu "Rubbin Off The Pain" musel opustit školu nebo EarthGang, jejichž live show jsou vyhlášené pro jejich nepředvídatelnost. A samozřejmě chybět nemohou ani Kontrafakt, kteří nevynechali jediný ročník Kempu a nebudou samozřejmě chybět ani letos. Stejně jak nebudou absentovat ani Smack, Prago Union, Rest & DJ Herby, Pio Squad, Sodoma Gomora nebo DMS, kteří jako jediní mohou na slovenské scéně konkurovat Kontrafakt.

Nadupaný tradičně nebude jen line up, ale i doprovodný program, který nově nabídne i volbu Queen of HHK nebo opět Battle Breaking Arenu, kde si to budou rozdávat ti nejlepší BBoyz a street dancers ze všech koutů světa i talentovaní amatéři.

Hip Hop Kemp 2019 startuje již příští čtvrtek 15. 8. na letišti v Hradci Králové a potrvá do sobotní noci 17. srpna. Vstupenky jsou k zakoupení na pandaticket.cz. Více informací na hiphopkemp.cz

 

HIP HOP KEMP 2019:

TECH N9NE /USA/

MASEGO /USA/

EARTHGANG /USA/

HOCUS POCUS /FR/

KONTRAFAKT /SK/

PHAROAHE MONCH /USA/

DMS /SK/

MIX MASTER MIKE /USA/

TOKEN /USA/

AUDIO PUSH /USA/

MASTA ACE & MARCO POLO /USA/

SMIF N WESSUN /USA/

THE ALCHEMIST /USA/

SMACK /CZ/

APOLLO BROWN & RAPPER BIG POOH /USA/

PRAGO UNION /CZ/

BROTHER ALI /USA/

REST & DJ HERBY /CZ/

PIO SQUAD /CZ/

YBN NAHMIR /USA/

PTK /CZ/

DA FLYY HOOLIGAN /UK/

BLACK MILK /USA/

ULTRAZVUK (VEC & TONO S.) /SK/

YUGEN BLAKROK /SA/

CLEAR SOUL FORCES /USA/

MC GEY /CZ/

BLABBERMOUF & FIGUB BRAZLEVIČ /NL, D/

QUELLE CHRIS /USA/

SODOMA GOMORA /CZ/

IDEA /CZ/

BLU & EXILE /USA/

DJ FATTE /CZ/

AWON & PHONIKS w Anti Lilly /USA/

SUPA & JOZEF ENGERER /SK/

SUPA KAIJU (Sicknature & Napoleon Da Legend) + DJ KCL /DK, USA/

ALIEN ARMY /IT/

REDZED /CZ/

CRIMEAPPLE + DJ SKIZZ /USA/

TOO MANY T'S /UK/

PREZIDENT LOURAJDER & RADIMO /SK & CZ/

DVAKRÁT TOLIK CREW (Pain, Tubs, Blako, Braush, Joshua, Ridig, Batrs, Dryman) /CZ/

CHOOSEY /USA/

MARTIN MATYS /SK/

ILLA GHEE /USA/

BITMAN & DJ MIKROMAN /SK/

KONCEPT /USA/

 

Fotogalerie