Kam se poděla vaše chuť? Máte ještě šanci? Veřte, že máte!




Dřív jste udělali první poslední, abyste využili příležitost se pomilovat. Ale stalo se něco, s čím jste asi moc nepočítali – najednou jaksi nemáte chuť... Není nutné propadat panice, protože to se čas od času stane nejen ženám, ale i mužům. Mnohým...

Příčin, proč jste najednou přišli o chuť na sex, může být mnoho. Alespoň zdánlivě. Ale podle zkušeného sexuologa je možných důvodů jen pár. „Může se jednat buďto o signál nějaké choroby, o hormonální nerovnováhu, nebo o problémy v partnerském soužití,“ říká MUDr. Václav Urbánek, CSc. A řešení? „Pokud je ve vašem partnerském vztahu vše v pořádku, doporučuji preventivní zdravotní prohlídku (aby se vyloučila choroba) a rozbor krve (kvůli zhodnocení hladiny hormonů, zejména testosteronu). Pokud je problém v partnerském vztahu, záleží na jeho povaze.“

Vy až na druhém místě

Podle jeho zkušeností jsou problémy v partnerství běžnou příčinou sníženého libida. Ale muži existenci problémů často přehlížejí. Ne záměrně, ale spíš v návalu jiných starostí, které se zdají být důležitější. Práce, děti, peníze, péče o stárnoucí rodiče, nemoc člena rodiny, to všechno jsou vážné věci, kterým nejen žena, ale i muž věnuje svou pozornost a energii, a které ho mohou obrat o chuť na milování.

Problém ale může být i „utajenější“. Například, když se nastřádá nespočet partnerských neshod, ze kterých některé byly opravdu vážné, v jiných šlo o malichernosti, ale v každém případě zůstaly nedořešené. V mužovi se potom potichu nahromadí hněv či bolest, které vyplouvají na povrch v podobě nechuti dotknout se partnerky a sdílet s ní intimní chvíle.  

A do třetice hraje nechuti do karet také stereotyp a nuda. Už přesně víte, jak žena zareaguje na vaše gesto, na polibek, na pohyb. Chvílemi si připadáte jako stroj... To vášni nepřidá.

Vy sami nejlépe víte, jak je to u vás doma. Zde pomůže rozhovor v partnerské nebo sexuologické poradně, nebo jestli bude užitečnější přehodnotit žebříček svých hodnot, vzít partnerku na exotickou dovolenou a dovolit vášni pomalu se znovu rozhořet.

Hned po ruce

V každém případě mohou pomoci doplňky stravy, které zvyšují libido. Poradí si i s nedostatečnou či krátce trvající erekcí – okolnostmi, které také snižují chuť na milování. Certifikované bylinné preparáty Zerex obsahují výtažky z „peruánské viagry“ – z rostlinky Maca, z kotvičníku zemního, který zvyšuje hladinu testosteronu a další aminokyseliny, které kromě lepšího prokrvení tkáně zvyšují i vášeň – podobně jako čokoláda. Jen se z nich nepřibírá. Jsou to jednoduše přírodní afrodiziaka.

Všechno chce čas

„Chuť na milování se obyčejně neztratí ze dna na den, a její opětovné získání může také nějakou dobu trvat. Proto svým klientům vždy radím, aby si dopřáli čas. Měli by ho vyplnit činnostmi, které se jim líbí a které mohou souviset s kvalitou sexuálního života - odpočinek, relaxace, partnerské rozhovory... Možná i o tom, jak zpestřit, obohatit nebo osvěžit svůj sexuální život,“ radí na závěr MUDr. Urbánek. Nic není zakázané, dovolené je všechno – pokud to oba dva chtějí. Chuť se možná objeví spolu s novým společným hobby. Je jedno, zda to bude cestovaní, nebo společné hříšné surfování po erotických webech. Pokud se vám to bude oběma líbit, pak není co řešit!

Chcete vědět více, tak rozhodně zalistujte webovými stránkami: www.zerex.cz