Hip Hop Kemp má střiženo na nový kabát, ale stále dobrým vkusem!




Příznivci hip hopu se už nemohou dočkat, kdy se brány Hip Hop Kempu 2019 otevřou. Stane se tak už jen za měsíc a kousek, přesně 15. srpna.

„Trůn. Impérium... o nic z toho nám nikdy nešlo. Nikdy jsme nechtěli být největší, natož jediný. Chtěli a chceme dělat jen nejlepší fesťák, jaký dokážeme. Jediný, co se nakonec počítá, je, jestli vás zážitek z Hip Hop Kempu 2019 dostane na tři dny jinam. My věříme, že jo,"  uvádí letošní ročník největší oslavy hip hopu v Evropě dramaturg Hip Hop Kempu David Maryško.  A o tom, že tenhle festival umí vytvořit sugestivní atmosféru, svědčí i fakt, že se na něj každročně sjíždějí tisíce lidí ze všech koutů světa. Řada z nich opakovaně a někteří dokonce od jeho zrodu! Rovných osmnáct let!

A na koho si políčila dramaturgie Kempu letos? Z rozsáhlé zaoceánské scény dorazí  jeden z nejúspěšnějších nezávislých raperů na světě - Tech N9NE, který je pověstný rychlým rytmickým rapem (tzv.Chopper stylem) a zběsilými show. V tom si s ním nezadají ani EarthGang, další velké lákadlo letošního Kempu a jedna z nejnadanějších nových partiček na scéně, které během koncertu jednou hoří strop, podruhé límec... Kdoví co se stane příště... Po dvou letech se na Kemp vrací také TrapHouseJazz megastar Masego, jehož hit Tadow zhlédlo jen na YouTube bezmála 137 milionů! diváků.

Zcela unikátním (poprvé a zřejmě naposledy) bude vystoupení francouzské legendy Hocus Pocus, která už nevydržela tlak svých fanoušků a přislíbila jednorázově opustit hudební odpočinek a objet pár akcí, mezi kterými má Kemp privilegované místo. Jednu z nejlepších desek loňského roku přivezou představit Masta Ace & Marco Polo - zkušená dvojka v nejlepší formě. Ace dodal štempl posvěcení, když Marco začínal a ten na oplátku vdechnul jeho rapům nový život.

Ostříleným matadorem v plné síle je i Pharoahe Monch, který ještě ve své někdejší domovské formaci, duu Organized Konfusion natočil tři alba. Od konce 90. let si ale jede úspěšně po vlastní ose, kterou už stihl lemovat čtyřmi nahrávkami. Mix Master Mike je DJ kapely Beastie Boys, který ale objel svět i se Cypress Hill nebo Metallicou, hrál na zahájení Olympiády ve Vancouveru nebo na večírku Baracka Obamy v Bílém Domě. Je držitelem Grammy, tří párů zlatých gramofonů za tři světové DMC tituly v řadě a podle USA Today je „nejlepším DJem na světě“.

Letošní line up bude posílen i o stále populárnějšího Tokena, generály Boot Camp Clik – duo Smif N Wessun, producenta The Alchemist, který jezdí jako koncertní DJ pro Eminema a má bubny na deskách lidí jako ScHoolboy Q, Nas, Fat Joe, Jadakiss, Ghostface Killah nebo Snoop Dogg. Z Detroitu dorazí čtveřice Clear Soul Forces, která sama sebe charakterizuje jako „odpověď na vše, co jste kdy chtěli vědět o hip hopu a báli jste se zeptat " a z JAR se po třech letech na Kemp vrátí drahokam v podobě Yugen Blakrok, jejíž "sci-fi zvuky, tvrdý bubny a meditativní melodie" dostali např. i Chuck Dho nebo Sage Francise.

A jestli něco patří k Hip Hop Kempu stejně neodmyslitelně jako atmosféra, Festivalpark nebo logo se sluncem, jsou to Kontrafakt. Trendy se můžou měnit, ale že KF zůstávají jedinou domácí kapelou, která zaujme i mezinárodního fanouška Hip Hop Kempu, to zůstává. Kontrafakt na Kempu chybět nemůžou a proto na něm ani chybět nebudou.

Další vystupující budou ohlašování postupně.

Základní info je tedy jasný.

Kdy? 

15. - 17.srpna 

Kde?

Festivalpark, Hradec Králové 

Kdo? 

HIP HOP KEMP 2019:

TECH N9NE /USA/

MASEGO /USA/

EARTHGANG /USA/

HOCUS POCUS /FR/

KONTRAFAKT /SK/

PHAROAHE MONCH /USA/

MIX MASTER MIKE /USA/

TOKEN /USA/

MASTA ACE & MARCO POLO /USA/

SMIF N WESSUN /USA/

THE ALCHEMIST /USA/

APOLLO BROWN & RAPPER BIG POOH /USA/

BROTHER ALI /USA/

YBN NAHMIR /USA/

BLACK MILK /USA/

YUGEN BLAKROK /SA/

CLEAR SOUL FORCES /USA/

QUELLE CHRIS /USA/

BLU & EXILE /USA/

CHOOSEY /USA/

www.hiphopkemp.cz

Fotogalerie