F2 v Rakousku: Horko i trať nad síly českého týmu, body z toho nebyly




Velmi náročný závod čekal jezdce v rámci Velké ceny Rakouska vozů Formule 2. Na okruhu ve Spielbergu totiž vládlo obrovské vedro, což ani jednomu z jezdců českého týmu Sauber Junior by Charouz nesvědčilo. Body z toho tentokrát bohužel nebyly.

Testovací jezdec Alfa Romeo Racing Juan Manuel Correa i člen Ferraro Driver Academy Callum Ilot přitom do Rakouska dorazili spokojeni. Aby také ne, minulý víkend se jim ve Francii dařilo, Američan dokonce skončil na stupních vítězů. Jenomže ne nadarmo se říká, že každý den není posvícení. „Byla to celkem tvrdá zkušenost a výsledek určitě neodpovídá tomu, co jsme před závodem chtěli. Doplatili jsme na špatnou práci s pneumatikami, ale už v neděli se můžeme zlepšit. Pro nás oba je to velká zkušenost, ze které si určitě hodně vezmeme,“ řekl bezprostředně po závodu Juan Manuel Correa.

Ilot do závodu vyrazil z desátého místa a dlouho to vypadalo, že by z toho i tentokrát mohl být slušný bodový přísun. Jenže ve chvíli, kdy teplota trati vzrostla na téměř padesát stupňů, pneumatiky jeho monopostu začaly „stávkovat“. Brit se tak propadl až na konečné čtrnácté místo. Jeho týmový parťák měl k bodům blíže, ale jedenáctá příčka nakonec znamenala, že tentokrát zůstal i on na nule.

Oba borci budou mít možnost k reparátu už v neděli v 11.00, kdy začíná sprint. Závod vysílá přímým přenosem televizní stanice Sport 1.

„Obrovské vedro znamená, že více než kdy jindy musíte dbát na správnou práci s pneumatikami. Pro oba naše nováčky to byla velká výzva. Jsem přesvědčen, že zkušenosti, které získali, zhodnotí už zítra ve sprintu i v dalších závodech,“ řekl k závodu Antonín Charouz, majitel týmu Charouz Racing System.

Fotogalerie