Hroznová moučka Ludwig v bezlepkovém brownies




Bezlepková mouka z dužiny a slupek hroznů je bohatá na polyfenoly, antioxidanty a vitaminy. Hodí se na pečení, vaření i do studené kuchyně. Vybrat si můžete moučku z bílých a z červených hroznů, její barva je však neutrální hnědá. Liší se vůní a chutí, z modrých hroznů je výraznější a kořeněná, z bílých hroznů jemná květinová.

Balení: doypack sáček s průhledným okénkem a ZIP uzávěrem.

Cena: 480 g za 99 Kč, světlá mouka, k dostání na e-shopu Vinařství Ludwig, s. r. o. (https://eshop.vinnesklepy.cz/moucka/), a v široké distribuci. Vyrobeno v rodinném Vinařství Ludwig, s. r. o., Němčičky.

A recept na závěr:

Bezlepkové brownies

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 350 g čokolády na vaření
  • 250 g másla
  • 250 g cukru
  • 100 g hroznové mouky Ludwig
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka jedlé sody
  • Případně 100 g sekaných ořechů

Postup: 

  1. Troubu předehřát na 140 stupňů
  2. Čokoládu a máslo rozpustit
  3. Z bílků a cukru ušlehat sníh, do něj zapracovat žloutky
  4. Pěnu smíchat s čokoládou a máslem
  5. Vmíchat mouku s práškem do pečiva a sodou
  6. Péct 30-45 minut podle tloušťky