Zimní chutě v The Artisan: Adventní brunche a sváteční menu od 30. listopadu




Zima je obdobím tradic, setkávání a radostných chvil u dobrého jídla. Restaurace The Artisan v pražském hotelu Marriott připravila pro své hosty výjimečný gurmánský program, který v sobě spojuje to nejlepší z české kuchyně s moderními kulinárními technikami a přináší neopakovatelnou sváteční atmosféru. Šéfkuchař David Rejhon představuje sérii adventních a vánočních brunchů, které nabídnou výjimečnou atmosféru a pestrý výběr svátečních specialit až do konce roku. Hosté se na ně mohou těšit od 30. listopadu 2025.

Sváteční stůl plný chutí

The Artisan staví své zimní menu na sezónních a lokálních surovinách, které jsou pilířem celé filozofie restaurace. Významnou součástí nabídky jsou adventní a vánoční brunche, které se budou konat od první adventní neděle každý adventní víkend a také na vybrané prosincové svátky. Každý brunch ponese své vlastní téma a nabídne hostům nejen bohatý bufet, ale také carving a grilovací stanice, živé vaření v podobě tataráku nebo sushi, rybí speciality a sladký koutek plný vánočních dezertů. Od první adventní neděle věnované drůbežím specialitám přes mikulášský brunchperníčkovou edici či svařákovou atmosféru až po závěr roku s českými klasikami – každý víkend nabídne jiný zážitek. Na Štědrý den a Boží hod vánoční čekají hosty i dvě exkluzivní sváteční večeře. Celé adventní období se ponese v duchu sváteční atmosféry s tematickou výzdobou, živou hudbou a programem pro děti.

Zimní klasika s moderním akcentem

Sváteční nabídka The Artisan vzdává hold tradičním českým stolům a zároveň přináší moderní pohled na oblíbené recepty. Na menu proto nemůže chybět kapr – smažený i marinovaný – podávaný s domácím bramborovým salátem. Poctivou chuť české kuchyně připomínají i pomalu pečená vepřová líčka na červeném víně s jemnou omáčkou, která evokuje slavnostní atmosféru zimních hostin. Milovníci masa ocení speciality z Josper grilu: šťavnatá kachní a krůtí prsa s kouřovým aroma, nebo českou klasiku v podobě svíčkové a řízků. Významné místo mají i ryby a mořské plody – candát, mořský vlk či losos, doplněné moderními přílohami a omáčkami, které zvýrazní jejich jemnou chuť.

Ani vegetariáni nepřijdou zkrátka. Na své si přijdou s krémovým dýňovým rizotem, čočkovým stew se sezónní zeleninou nebo pečenou kořenovou zeleninou s bylinkami, které do zimního menu vnášejí lehkost a svěžest. Celý zážitek doplňují bohaté salátové bary, výběr lokálních sýrů a sladká tečka v podobě vánočky, štoly, čokoládového dezertu s kaštany či perníkového crème brûlée.

Sváteční večeře v The Artisan

Restaurace The Artisan připravila na letošní Vánoce dvě výjimečné večeře. Štědrovečerní večeře 24. prosince 2025 nabídne výběr klasických i inovativních pokrmů – od křehké ryby a krůty s jemnou brusinkovou omáčkou až po ikonické české speciality, mezi nimiž nechybí smažený kapr s domácím bramborovým salátem nebo poctivá svíčková.

Na Boží hod vánoční, 25. prosince 2025, bude servírována Christmas Day Dinner. Hosté se mohou těšit na pestrou přehlídku zimních specialit, carving stanici s hovězím masem i krocanem, sváteční polévky a závěrečný výběr dezertů, který podtrhne slavnostní atmosféru večera.

Adventní a vánoční brunche jsou k dispozici za 1 950 Kč na osobu, včetně neomezené konzumace alkoholických nápojů. Sváteční večeře Christmas Eve Dinner (24. 12. 2025) je dostupná za 2 750 Kč a Christmas Day Dinner (25. 12. 2025) za 1 985 Kč.

Data a témata brunchů:

- 30. 11. Krůta & drůbež 

- 6. 12. Mikulášský 

- 7. 12. Mikulášský 

- 13. 12. Perník

- 14. 12. Svařák

- 20. 12. Kapr

- 21. 12. Vaječný likér

- 25. 12. Kachna, husa & krůta

- 26. 12. Kachna, husa & krůta

- 28. 12. České speciality

Fotogalerie