Semix Pluso investuje do fermentace
Semix Pluso je přední český výrobce cereálních produktů a funkčních potravin. Z původního specialisty na pekařské směsi vyrostl během 30 let lídr na trhu zdravých potravin. Od počátku podnikání sází na vlastní výzkum a vývoj, který představuje jednu z jejich hlavních konkurenčních výhod.
Jedním z nejvýraznějších inovativních produktů Semixu je Ovsánek a jeho alternativy, jehož unikátnost spočívá ve složení bez laktózy, bez lepku, jedná se o nemléčný zakysaný celozrnný výrobek z klíčeného ovsa. „Zákazníci si vyžádali jeho alternativu v jemnější konzistenci, proto vznikl Ovsánek krémový. Letos chystáme další novinku, Ovsánek Protein. Z dalších chystaných novinek mohu zmínit inovativní fermentovaný produkt Fermentík,“ říká Ing. Michal Čižmár. Fermentík vznikl díky investici ve výši 60 milionů korun do nové technologické linky pro fermentaci.
Zdroj: Semix Pluso