Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni




Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi – má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámi s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii.

Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy.

Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání?

Film Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni je natočen podle knihy Puértolase Romaina, která se po svém vydání stala celosvětovým bestsellerem. Režie se ujal Ken Scott, který si získal diváckou oblibu komediemi Pozdravy ze spermabanky či Starbuck, která byla v roce 2011 nominována na Cenu diváků pro nejlepší film na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. 

Trailer 

Kredit: BIOSCOP

Fotogalerie