Setkání podnikatelů z Prahy 1 se konalo v Národním muzeu




Hospodářské komoře Praha 1 se podařilo uspořádat tolik očekávané SETKÁNÍ PODNIKATELŮ, které proběhlo ve velice příjemně navozené atmosféře. Konalo se v září v majestátní historické budově Národního muzea. Bylo to po dlouhé pauze setkání podnikajících subjektů se sídlem nebo podnikatelským zájmem na území Prahy 1. Hospodářská komora mající na starost centrální část metropole dala tak jedinečný prostor pro navázání nových kontaktů a prohloubení těch stávajících.

Oficiální program SETKÁNÍ PODNIKATELŮ zahájil 1. místopředseda představenstva Hospodářské komory Praha 1 Filip Dvořák. Hovořil o postavení, úkolech a cílech instituce, která byla zřízena na základě zákona č. 301/1992 Sb., o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR, která je nejvýznamnějším reprezentantem podnikatelské sféry. Sdružuje více než 16 000 členů organizovaných v 60 komorách v regionech a ve 129 oborových asociacích. Setkání se zúčastnil také Marek Beneš, 2. místopředseda představenstva. Významným hostem setkání byl prezident komory Vladimír Dlouhý, který krátce shrnul, jak působilo nepříjemné „covidové období“ na podnikatelské prostředí. Podpora jakou komora skýtala všem podnikajícím subjektům byla neocenitelná. Podotknul také, že věří, že i nadále bude pro podnikatele významným partnerem.

O další body programu se postarali především partneři, kteří měli možnost se také krátce představit. Hlavním partnerem byla veřejně prospěšné organizace Business & Professional Women CR, která propojuje aktivní ženy s cílem podpořit ekonomickou nezávislost žen.

O krásný hudební zážitek se postarala sopranistka MARKÉTA FASSATI, která při této příležitosti představila umělecký projekt plný nevšedních zážitků Fassati Art Festival, který je souzněním hudby, výtvarného umění, architektury, designu, gurmánských delikates, emocí a vzájemné lidské harmonie. Galavečery pro rok 2021 jsou připraveny v exkluzivních prostorách pražského Břevnovského kláštera (18.10.2021) a brněnského Místodržitelského paláce (20.10.2021).

Především dámy zaujala módní přehlídka, kterou uspořádala společnost VIDDA FASHION & LIVING CONCEPT STORE, který založila Hana Zouvalová. V Národním muzeu byly představeny jen ty nejlepší modely čtyř vybraných módních návrhářek, které tvoří jeho podstatnou součást. Vysoce ceněná módní návrhářka Mirka Talavašková představila svoji módní značku Talabaya. Její exkluzivní modely s čistými liniemi a nádechem orientu v sobě ukrývají jakési magické fragmenty, které z modelů dělají neodolatelné kusy. Elegance pohlazená extravagancí, tak se dá představit značka NANICHE, Kolekce HER, za kterou stojí dvě české návrhářky Natalie Dufková a Věra Linhartová. Toto sehrané duo svěže reflektuje na formování ženské identity v dnešním světě. Návrhářka Lenka Mulabegovič MgA se svou značkou Mi fashion label představila experimentální zpracování oděvů s prvky „vysoké krejčoviny“. Modely z kolekce FOLKSY byly inspirovány lidovou kulturou, tradicemi a řemeslem. Poslední v pořadí se představila značka MOELA, kterou připravila návrhářka Ivaay Kuráňové. Modely z kolekce SUNSET byly inspirovány večerní oblohou a hostům přinesly nejen úchvatnou podívanou plnou barev, ale i pohled na praktické oblečení, které může žena nosit v každodenním životě.

Na závěr večera byl pro účastníky připraven výjimečný zážitek, který se dá považovat i za splnění malého tajného přání, kterým byla návštěva kopule pantheonu Národního muzea v Praze, kam se běžní návštěvníci nedostanou. Všem se naskytl úžasný výhled na osvětlenou metropoli, která zářila tisíci světly. 

Příjemný večer připravila se svým týmem Eva Primus Kovandová, ředitelka kanceláře představenstva Hospodářské komory Prahy 1, která přislíbila, že i nadále se bude maximálně snažit podporovat podnikání, pořádat zajímavé a smysluplné akce, komunikovat se zástupci samosprávy i státní správy a hájit zájmy podnikatelů. Poměrná část peněz ze vstupenek přispěje lidem v nouzi, dětem bez domova, seniorům, lidem se specifickými potřebami.

Partnery setkání podnikatelů byly tyto společnosti: DRNEK PIÁNAH&B Group, FANCY DIAMONDS, POTRAVINOVÁ BANKA, BOČVA, DALLMAYR, BON BON, Sev.en Energy.

Fotogalerie